torstai 4. huhtikuuta 2013

Sairaskertomuksia (ja Preampia)

Sairaaloissa on usein hieman ikävää, poislukien se, että siellä usein myös parannutaan. Kolme vuotta sitten saatuani kyseisestä laitoksesta terveen paperit, käteeni iskettiin myös viiden vuoden tuomio lymfoomaseurantaa, eli n. puolen vuoden välein tapahtuva tietokonetomografiakuvaus, tai vaihtoehtoisesti pelkkä lääkärin vastaanotto. Miksikö kerron? No koska ketuttaa ja haluan purkaa! Sairaskertomuksia kammoksuvat voivat hypätä seuraavan kappaleen yli.

Olin tänään yllämainitussa tt-, eli viipalekuvauksessa. Kuvausta ennen elimistöön olisi tarkoitus saada jodi-varjoainetta. Tämä tapahtuu kanyylin kautta ruiskuttamalla nestettä verisuoneen. Itselläni tämä operaatio on aina ollut hieman vaikea suorittaa huonosti erottuvien suonieni vuoksi. Yhden sairaanhoitajan ja kahden lääkärin toimesta kanyyli saatiin "paikoilleen" kyynärtaipeeseen ja keittosuolaliuos rullasi iloisesti menemään. Kaikki oli menossa hyvin, kunnes itse kuvaustilanteessa jodiliuosta alettiin ruiskuttamaan. Suoni sanoi poks, Päivi sanoi AU AU AU, jodit rullasivat suonen sijaan kudokseen ja tuota pikaa vasemman hauiksen koko lähenteli paria tennispalloa. Varttitunnin operaatio venyi yllättäen lähes nelituntiseksi. Tuossa tuo vasen käsi nyt möllöttää, kaksi kertaa paksumpana, kuin oikeanpuoleinen sisarensa. Näytän puoliksi joltain freakin' kehonrakentajalta! Pitäisi laskea parissa vuorokaudessa normaaliksi sentään.

Ja sitten blogin aiheeseen, kynsiin :). Eh, mikäpä sopisikaan paremmin edellisen avautumisen jälkeiseksi kuvamateriaaliksi, kuin romanttisen pinkit, kiemurakuvioilla koristellut kynnet? Kyseessä on Orlyn Preampilla lakatut kynnet, tykkäsin lakasta aivan hirmuisesti. Kaksi kerrosta riitti hyvin. Leimakuvio on DRK-B-laatasta Opin Wocka Wockalla leimattu.




7 kommenttia:

  1. Höh, onpas sulla ollut kurjaa tuuria... muun muassa nyt viimeksi tuossa kuvaustilanteessa. :/ Toivottavasti kuvat saatiin otettua kuitenkin; laitettiinko uusi kanyyli ja saatiin jodit ihan suoneen saakkakin? (Itselläni saattaa löytyä kokemusta tt:stä myös, joskaan ei sieltä potilaan paikalta..)
    Eihän tuo varmasti ole mukavaa ollut ja nyt vielä muistona pinkeä pollukka haukkarin päällä - höh. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuri ei tunnu aina olevan kaveri :/. Hoitaja-lääkärikombo oli siihen mennessä pistellyt mua reippaan tunnin ja ne päätti armahtaa ja tehdä kuvauksen lopulta natiivina(?), eli kokonaan ilman varjoainetta. Ootko itse kenties sairaanhoitaja?

      Kiitos tsempeistä :).

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Ikäviä kokemuksia ,kivat kynnet

    VastaaPoista