perjantai 30. lokakuuta 2015

Messy Mansion Decal Work Mat kokeilussa

Hepskukkuu ja terkut sähkölämmitteisen filtin alta. Kun listataan tämän hetken parhaita ihmisen elämää ilostuttavia tuotteita, menee tämä isältäni tammikuussa synttärilahjaksi saamani lämpöpeitto aika korkealle listan kärkeen. Kaltaiseni visukissan elämänlaatu parani heittämällä kylminä syys- ja talvi-iltoina.

Samalle elämänlaadunparantamistuotelistalle on kirinyt syksyn tullen kynsiharrastajia ilostuttava tuote: silikonimatto! Ymmärtääkseni Überchicin Übermat:n aluille laittama innostus on saanut tähän mennessä ainakin kaksi kilpailijaa, DRK:n ja Messy Mansionin. Näin kesällä ensimmäisen youtube-pätkän Übermatosta ja olin ihan, että lol, eikö tyypit osaa käyttää leivinpaperia? lol. Mutta katopas, eipä ollut ensimmäinen kerta, kun käännän kelkkani ja oon ensimmäisten joukossa juoksemassa ostamaan sellaista heti, kun tuote saapuu Suomeen myytäväksi. Näin siinä nyt kävi: Tulin eilen puoli kolmen aikaan harrastuksesta kotiin ja kysyin koirilta, lähdettäiskö ulos. Näppäsin nopeasti puhelimen facebookin auki samalla, kun odotin koirien rauhoittuvan paikoilleen odottamaan valjaita. Kääk, Cesarsshopin ilmoitus on feedini ensimmäisenä kertomassa, että Messy Mansionin toimitus, minkä piti saapua vasta perjantaina, olikin jo tullut!! Syvät pahoittelut koirille ja juoksuaskelia kohti juna-asemaa. Onneksi(?) välimatkan taittamiseen ei parhaassa tapauksessa mene 20 minuuttia kauempaa.

Hetken kuluttua palasin hymy korvissa kotiin ja koiratkin pääsi ulkoilemaan.

Inspiraatio tämänkertaisiin kynsiin on kotoisin Instagramista, jonkun venäläisen nail art-velhottaren sivulta, jonka nimeä en millään enää muista! Kerron sen, jos myöhemmin tulee vastaan uudelleen.

No se matto. Se on pehmeää silikonia, joka kestää asetonin ja muunlaisen kynsilakanpoistoaineen kanssa läträämisen. Kokoa on 30x40cm.


Pienille "kynnenkuville" voi levittää päällyslakkaa, lakan kuivuttua voi leimata kuvion päälle ja värittää sen. Näin on leimadecal (öö, suomeksi?) valmis! En saanut kuvia siirtymään silikonistamperista suoraan puhtaalle alustalle, vaan välissä täytyi olla kirkas lakka. (Konadin pinkillä muovisella leimasimella tämä onnistui ilman kirkasta lakkaa) Tähän hommaan suosittelen ns. normaalia päällyslakkaa, en pikakuivattavaa. Esimerkiksi Seche Vite kuivahtaa kyllä nopesti valmiiksi seuraavaan vaiheeseen, mutta decalista tulee kova ja paksu ja todennäköisesti se myös lähtee leimausstampperin mukana irti alustasta. Kuvan mukaisen Wild'n Mildin kirkkaan lakan löysin paikallisesta Prismasta ja se toimii hommaan tosi hyvin. Kalvosta tulee riittävän ohut ja ylimenevät osat decalista on helppo putsata kynsinauhoilta pois.


Maton pinta kohoaa hieman lakan alla, mutta se on täysin normaalia ja pinta laskeutuu takasin lakan kuivuttua.

Alla seuraaviin kynsiin käytin leimauslaattaa MoYou Pro Collection 07 ja leimauslakkana Konadin ruskeaa.


Väritin leimakuviot OPI:n Chic From Ears To Tail-lakalla. Tämän vaiheen jälkeen pitäisi olla kärsivällinen, ettei revi hienoja uusia kynsikuviaan.


Kynnet lakataan haluamallaan pohjavärillä, tässä tapauksessa OPI:n Don't Pretzel My Buttons, decalkalvo irrotetaan silikonialustasta ja siirretään vielä hieman kostean lakan päälle. Pahimmat ylimenneet osat voi leikata pienillä saksilla pois ja loput siistiä asetonilla tai kynsilakanpoistoaineella kynnen ympäriltä.
 Käyttämäni tarvikkeet:


Rimmel - Nail Nurse
OPI - Don't Pretzel My Buttons
OPI - Chic From Ears To Tail
Konad - ruskea
Glisten & Glow - HK Girl
MoYou - Pro Collection 07

*Ei maksettuja mainoksia :). Kaikki tuotteet ostettu itse.


Ihanaa viikonloppua!


6 kommenttia:

 1. No onpas jännä tuote. Oon nähnyt vastaavan käytössä jossain Insta-videossa, mutta unohtanut koko homman sitten. Täytyypä tutustua. Tykkään värittää aikuisten värikirjoja niin eiks tää on vähän sama juttu.... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen :). Mäkin tykkään niistä värityskirjoista ja onhan tää vähän samanlaista. Yhtä terapeuttista ainakin! :D

   Poista
 2. Hyvä, kun löysin blogisi! Oon ihan aloittelija näiden kynsikoristeluiden kanssa, mutta ahmin infoa ja innostus kova. Jäin miettimään mitä lakkaa tuon decalin alle siis laitetaan, kun se kiinnitetään kynteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Decalin voi kiinnittää kynnelle, kun alla oleva värilakka on vielä vähän tahmea pinnasta, tai jos se on jo kuivunut, niin ihan ohut kerros kirkasta lakkaa väliin, niin tarttuu. Päälle vielä päällyslakkakerros, niin tasaantuu, eikä lähde irti :).

   Tervetuloa lukijaksi, tää harrastus on kyllä tosi mukaansatempaava :D

   Poista