keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ensi kerralla jo osaan

Useiden kynsiblogien mukaan saa käsityksen, että water decalsien- eli siirtokuvien käyttö on aika takuuvarmaa ja helppoa hommaa, millä varmasti saa edustuskelpoiset kynnet nopeasti. Ja tottahan se on. Täytyy vain muistaa muutama pieni tärppi.

En sano, että eiliset kynteni olisivat epäonnistuneet. Kyllä näitä kelpaa katsella (varsinkin kauempaa :D), mutta seuraavalla kerralla siirtokuvia käyttäessäni tiedän ainakin tekeväni toisin. Ensinnäkin, jos pohjalakka on metallihohtoinen tai helmiäinen (tai vastaava valoa heijastava), valoaheijastavuutta saattaa tulla liikaa, jos päälle yhdistää kiiltävän hopeisen decalin! Bling on toisinaan kivaa, mutta liian heijastavasta pinnasta pienet yksityiskohdat eivät enää erotu, eivätkä ole parhaiten edukseen. Siispä: Hopeiset tai muut metalliset siirtokuvat ensi kerralla creme-lakan päälle!
Toinen, hieman vakavampi virhe työn tuoksinassa oli käyttää pikakuivattajaa kiinnittämään decali paikalleen kynteen. Ei! Väärin. En tee niin enää jatkossa. Sulaa, menee ruttuun, ei toimi.

Upeita, usein decalseilla koristeltuja kynsiä taituroiva Sissi (samat kuviot, kuin itselläni sattumalta) toimi inspiraation lähteenä ja halusin yhdistää kuviot omillakin kynsillä violetille pohjalle. Vaaleanvioletille creme-pohjalle siis. Ai mutta... mitä ihmettä? valikoimistani löytyi tasan nolla (0 kpl!) vaaleanviolettia cremeä! Kuvitelkaa, mikä maailmanluokan kriisi! Huhhuh.. Shokista selvittyäni, päätin lisätä sen ostoslistalle heti ensi tilassa, mutta se ei auttanut eiliseen tilanteeseen. Wanhoista Mavala-pulloistani löytyi yksi, veikkaan, että lähes kultaiselta 90-luvulta peräisin oleva Soho, joka on joku metallihelmiäishärpätinvioletti. En ajatellut valoaheijastavuutta siinä vaiheessa, vaan levitin kynsille kolme kerrosta. Vähintään kunnioitettavan 10 vuoden ikäiseksi lakka toimi vielä yllättävän notkeasti, mutta kuplittui todella ikäväksi, varsinkin oikeassa kädessä. Raidoittui myös pahasti. Ja vielä lisäksi, kolme kerrosta Sohoa ei ollut kuivunut edes pikakuivattajan alla yön aikana. Siis oikeesti... Siitä nuo klommot, enpä ollut tajunnut kuvata illalla, kiitos minulle siitä. Ehkä kynsilakkamarkkinoilla on tapahtunut vuosien saatossa jotain tuotekehitystä?



4 kommenttia:

  1. Mä oon aina huolettomasti kiinnitelly watedecalit cesarsshopin pikakuivattavalla, eikä se ruttaa tai sulata niitä. :) Toki lakka kuin lakka niin melkein yhellä sivellinvedolla kannattaa yrittää kuvion päältä vetää niin ei sulattele sitä kuviota turhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, en siis tosiaankaan vaan osannut :DD. Mä oon saanut jotain kukkadecaleja onnistumaan ihan hyvin aiemmin, enkä muistaakseni oo pitkään aikaan enää käyttänyt muita päällyslakkoja, kuin pikakuivattajia. Nää tais olla kuvioina sit vaan erityisen kranttuja. Ja otsikon mukaan, ens kerralla sitten osaan :D.
      Kiitos vinkistä :).

      Poista
  2. Cesarssin pikakuivattaja ei sulata water decalsseja. Mä yleensä tosin heitän jonkun värittömän lakan water decalsin ja pikakuivattajan väliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kokeilen jotain ei-niin-tujua päällyslakkaa varmaan sitten, jos en ens kerrallakaan saa kuvioita onnistumaan kunnolla pikakuivattajalla :).

      Poista