torstai 25. lokakuuta 2012

Kellopelit

Tämän kertaiset lakkaukset onnistui mielestäni jopa yli odotusten! Olin niin tyytyväinen näihin eilen, että taidan jopa antaa näiden olla huomiseen saakka, mikä on äärimmäisen harvinaista muulloin, kuin viikonloppuolosuhteissa.

Kaivoin Helmeristä kaikki ruskeat ja kultaiset lakat esille ja aloin kokeilemaan paperille, mitkä niistä soveltuu leimaukseen ja mitkä värit sopivat yhteen. Vaihtoehtoina oli mm. Mavalan Marron Glazé ja Flormarin kullanhohtoinen shimmerlakka JG451, mikä on niinkin shimmeriseksi yllättävän peittävä. Peittää jopa ensimmäisellä kerroksella ja soveltui ihan ok:sti leimaukseenkin. Parhaimmat pigmentit löysin Models Ownin Becca's Brownista ja China Glazen Passionista, mitä käytin leimauslakkana. Niillä lähdin etenemään siis asiassa. Laitoin kaksi kerrosta MO:n ruskeaa ja pikakuivattajan päälle. Pahin syntini leimaamisessa ja yleisin syy niiden epäonnistumiseen on se, etten malta odottaa riittävän kauaa pohjalakan kuivumista ja rullaan leimasimella aluslakat ruttuun. Sain tällä kertaa pohjalakan tosi siistiksi ja sileän kiiltäväksi, enkä tällä kertaa halunnut pilata niitä hosumalla. Odotin siis pari tuntia ennen leimausta, mikä oli tosi kannattavaa.

Cheekyn leimakuvion olin päättänyt jo ennen värien valitsemista ja sitä ajatellen valitsinkin ruskean ja kullan. Olen päätellyt kuvassa näkyvän hammasrattaita tai ikään kuin kellon koneiston. Halusin pyrkiä lopputuloksella tietynlaiseen steampunk-ilmeeseen ja, no, jos tällä kuviolla sellaiseen voi päästä, niin uskoisin olevani aika lähellä :).




2 kommenttia:

  1. Vaikka en ole yhtään kultaisen ystävä, niin nää on kyllä kivannäköiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :). En näkisi itsellänikään varsinkaan tätä kullansävyä kynsillä pohjavärinä, saatika pelkiltään.

      Poista