torstai 31. tammikuuta 2013

Ängri pööds

Tehtäneen ensimmäisenä selväksi, että Angry Birds-konseptin laajuus on markkinoilla yltänyt siihen pisteeseen, että minua jo ällöttää. Ei ole pelkoa, että tähän talouteen kotiutuisi ainuttakaan vihaisten lintujen oheistuotetta. Muistitteko muuten, että se oli alunperin kännykkäpeli? Aika huono sellainen.. Tai ainakin mä oon huono siinä.

Eniwei, vaikka en pahemmin vällää ideasta, päätin soveltaa lintuja tänään kynsiin. Idean sain eilen Jumbossa kiertäessäni, kun huomasin tyhjän myymälätilan ulkoikkunassa valtavan punaisen linnun kuvan ja tekstin "coming soon" (lisää lintukamaa, "jei"! Kuka tätä ostaa?). Lintu ei oikeastaan ollut se pallolintu, vaan pelkkä silmät ja nokka punaisella taustalla. Siitä se ajatus sitten lähti. Ajattelin, että tuo kuvio voisi olla riittävän simppeli miniaatyyriksikin maalattuna. Kotona googletin saman kuvan (mikä ei ollut vaikeata) ja tänään aloin maalata.

En maalannut kuvioita suoraan kynnelle, vaan kokeilin toista konstia. Käytän kynsilakkailuissani suttupaperilehtiönä öljyvärimaalauslaatikosta pöllimääni palettilehtiötä, eli paperilehtiötä, minkä paperit ovat vahapintaisia, kiiltäviä ja liukkaita. Ei siis ime öljyä tahi vettä sisäänsä. Ruokottoman näköiseksi käytyään, sivun voi repäistä irti ja heittää roskikseen. Voin suositella, saa mm. kirjakaupoista.

Maalasin China Glazen Hey sailorilla punaisia, suurin piirtein kynnen kokoisia länttejä paperille ja annoin kuivua. Paitsi etten antanut, vaan jatkoin lähes heti muilla lakoilla maalausta. Ensin mustalla koristelulakalla linnun pään ääriviivat, joiden oikeasti olisi kannattanut antaa kuivua kauemmin: musta väri puskee keltaisista nokan osista vähän läpi. Mutta ei haittaa. Kun maalaus oli valmis, seurasi tuskallisin vaihe. Länttien piti antaan kuivua läpikotaisin! Sopiiko mun mentaliteetille? Ei. Vähän väliä kävin tökkimässä reunoja, joko joko??

Sotku, sori.


N. kolmen tunnin kuluttua linnut lähti paperista irti. Olen havainnut tämän palettipaperin parhaimmaksi tähän tarkoitukseen. Olen kokeillut mm. Minigrip-pusseja ja leivinpaperia, mutta tästä alustasta lakka lähtee parhaiten irti.

Palasten leikkaaminen oikeaan kokoon ja muotoon oli aika hankalaa. Lopulta siinä jotenkin onnistuttuani, levitin paljaalle kynnelle Wet 'nWildin kirkkaan päällyslakan ja länttäsen palasen siihen kiinni. Viimeistelin jäljen Sally Hansenin pikakuivattajalla ja pyyhin ylimenneet palasen osat kynsilakanpoistoaineeseen dipatulla siveltimellä.






Tein muuten huomion, ettei tekokuitusiveltimet kestä asetonitonta kynsilakanpoistoainetta! Olen käyttänyt iäisyyden yhtä ja tiettyä sivellintä kynsinauhojen putsaamiseen X-tra-poistoaineen kera. Nyt tulin ostaneeksi MNY:n poistoaineen, kun halvalla sain ja saman tien oli suti entinen, kun siihen sen kastoin :(.

6 kommenttia:

  1. Hauskat linnut, eiku siis vihaiset :D Ja kiva idea koko kynnelle tehdä tuolleen lakkalevytyylillä, vai mikä se nyt oliskaan nimeltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tällä tekniikalla myös oikean käden maalaukset sujuu kuin tanssi :).

      Poista
  2. Tosi kiva idea ja hauskat kynnet

    VastaaPoista
  3. Oot sä idearikas! Tosi hauska idea. Itse en perusta kas yhtään noista vaakuista :oD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, punastuttaa :). Mä inhoan noita vaakkuja siinä määrin, että poistin lakat heti tänään aamulla pois :). Piti vaan saada kokeilla ideaa.

      Poista