sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lunta tulvillaan

Mies on niiskuttanut ja köhinyt koko viikon niin, että sairasloma on kutsunut töistä. Kuinka ollakaan, nappasin saman taudin ja itsekin jäin lepuuttelemaan kotiin tänään töihinmenon sijaan. Päivä on kulunut lääkärissäkäynnin jälkeen elokuvia katsoen ja kynsiä lakaten. Olisin viihtynyt Mikan tekemissä liekkikynsissä huomattavasti pidempäänkin, mutta eilisen työpäivän päätteeksi joka kynnestä oli lohjennyt lakat kärjistä ja yksi asia, mitä en voi sietää, on lohkeilleet lakat. Ne lähtivät siis haikein mielin tänään poistoon.

Mieleen tuli lumihiutaleet (mitä tänne Etelä-Suomeenkin on kuulemma luvattu ensi viikolla satavaksi), mutta jälleenkään en luottanut omaan mielikuvitukseeni, vaan lähdin seikkailemaan googleen. Tarkoitus oli matkia suoraan näitä, mutta toteutusvaiheessa äkkäsin, että mallikuvan tyttösellä on n. neliömetrin kokoiset kynnet, enkä millään olisi kyennyt saamaan omiin micro-kokoisiin yksilöihini vastaavaa jälkeä. Tein sen, minkä kykenin, pohjalakka on CG:n For Audrey ja "hiutaleet" on maalattu akryyliväreillä.

Flunssasta tukkoinen pääni sekä hermot hoki parin ensimmäisen koristelemani kynnen jälkeen luovuttamista, mutta en antanut periksi, vaan jatkoin sinnikkäästi. Viimeistään oikean käden viimeisissä kynsissä heitin pelin jo melkein leikiksi tuskanhikikarpaloiden alla. En ole oikein sinut noiden mun akryylivärien kanssa. Aiemmin, käsinmaalausta kynsille harrastaessani, olen käyttänyt eri värisiä kynsilakkoja ja niissä taidan pitäytyä vastaisuudessakin.




3 kommenttia: